Biz Kimiz
Tecom Yatırım
Basınçlı Hava
Kojenerasyon
TE-NG-200
TE-ORC
Optimizasyon
TE-blog
İletişim
Gerçekler
Değerler
Sorular
 
Kojenerasyon

Kojenerasyon üniteleri, küçük boyuttaki elektrik ve ısı santralleridir. İşletmenizin ortalama elektrik ve ısı yük seviyelerine göre kurulacak kojenerasyon üniteleri, operasyonel verimliliğinizi ciddi miktarlarda artırarak enerji maliyetlerinizi aşağı çekecektir.

Fosil yakıt kullanan elektrik santrallerinin çoğu %40 verimlilikle çalışmaktadır. Bu santraller tükettiği her 10 birim enerji için 4 birim elektrik enerjisi üretir, geri kalanını ise atık ısı olarak doğaya verir. Elektrik santralleri genellikle fabrika ve konut bölgelerine uzak mesafelerde yer aldığı için bu atık ısıyı verimli şekilde kullanmak mümkün olmaz. Oysaki fabrikanıza kurulacak bir kojenerasyon tesisi bu atık 6 birim enerjinin 4 birimini ısı enerjisi olarak endüstriyel uygulamalarınızda kullanmanızı sağlar. Bu şekilde toplam sistem verimliliğini 2 katına çıkarmış olursunuz.

Danimarka, kojenerasyon sistemlerinin kullanılması konusunda dünyada lider ülke konumundadır. Isı ve elektrik enerjisi ihtiyacının %50’sini bu yöntemle üretmektedir. Bu şekilde verimliliklerini de artırarak karbon emisyon oranlarını diğer tüm ülkelerin altına çekmeyi başarmıştır.

Türkiye gibi enerji konusunda dışa bağımlı bir ülkenin de enerjisinin her kuruşunu planlı bir şekilde kullanması ve çöpe atmaması cari açıkla mücadelede büyük önem arz etmektedir. Kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullanmamız, ülke ekonomisinin rekabet gücünü artırarak daha da büyümesine ve daha fazla istihdam sağlanmasına olanak verecektir.


 


 

 

Kavacık Mah. Ekinciler Cad. Muhtar Sokak No:5 Zemin Kat Kavacık-Beykoz/İstanbul         Tel: +90 216 331 12 00       Fax: +90 216 331 12 02      info@tecompressor.com